Stomatologie pentru copii
Stomatologia pediatrică se ocupă cu tratamentul dinților copiilor, de la apariția primului dinte până la vârsta de 18 ani. Dentiția temporară este esențială pentru o dantură permanentă sănătoasă. În clinica noastră oferim servicii complete, inclusiv prevenirea și tratamentul cariilor, obturații, extracții și altele, folosind echipamente moderne. Micii pacienți beneficiază de tratamente atent realizate de specialiști, într-un mediu confortabil și prietenos.
Servicii oferite
Îngrijire dentară dedicată copiilor, într-un mediu prietenos.
Sigilare dentară – Protejarea dinților împotriva cariilor prin aplicarea unui strat protector.
Tratamente pentru copii – Plombe colorate, fluorizare și alte proceduri blânde pentru sănătatea dinților de lapte.
Micii pacienţi sunt trataţi cu grijă şi mare atenție de către specialiștii nostri, oferindu-le un confort emoţional pe intreg parcursul tratamentului.
Importanţa tratării dinţilor de lapte
Păstrarea dinţilor de lapte până la înlocuirea lor fiziologică are o importanţă deosebită pentru formarea ocluziei corecte la copil. Dereglarea masticaţiei, vorbirii, defectele estetice şi alinierea incorectă a dinţilor permanenţi ca urmare a pierderii premature a dinţilor de lapte poate fi prevenită. Este absolut necesar de tratat la timp caria dinţilor temporari. În plus, mulţi părinţi nu sunt suficient de informaţi despre importanţa păstrării dinţilor de lapte până la înlocuirea lor fiziologică şi nu au o atitudine destul de serioasă ce ține de problema cariei dinţilor temporari.
Eficacitatea tratamentului depinde de calitatea materialelor utilizate și a echipamentelor, de calificările medicului și de caracteristicile individuale ale organismului.
De ce trebuie să tratăm dinţii de lapte.
Dinții de lapte sunt primii dinți care îi apar unui om și sunt la fel de importanți ca dinții permanenți. Aceștia sunt dinți temporari, adică sunt prezenți până la o anumită perioadă de timp, apoi cad și sunt înlocuiți de dinți permanenți.
Formarea dinților de lapte începe încă din perioada fetală, astfel că până la naștere, copilul are 20 de muguri dentari: 10 situați pe arcada superioară și 10 pe arcada inferioară. Erupția dinților debutează după vârsta de 6 luni.
- Pierderea sau necesitatea extragerii premature a dinţilor de lapte poate duce la aceea că dinţii permanenţi vor creşte greșit și vor fi incorect aliniați.
- Lipsa unui număr mare de dinţi de lapte duce la dereglarea funcţiei tractului gastrointestinal.
- Maxilarul deformat poate duce la formarea malocluziei.
Tratament stomatologic pentru copilul dumneavoastră
Prevenirea bolilor dentare:
- Examinarea și monitorizarea stării dinților.
- Sigilarea șanțurilor pentru prevenirea cariilor.
- Curățare profesională a dinților.
Tratamentul cariilor:
- Metode blânde de tratament cu materiale moderne.
Tratamentul pulpitei și parodontitei:
- Tratament nedureros al canalelor radiculare ale dinților de lapte.
Corectarea mușcăturii:
- Montarea de plăcuțe și gutiere pentru formarea unei mușcături corecte.
Fluorizare:
- Întărirea smalțului pentru prevenirea cariilor.
Îndepărtarea plăcii dentare:
- Procedură rapidă și sigură pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului copilului.